Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Състоянието на заразените гимнастички е добро

Илиана Раева
Снимка: БНР

Състоянието на заразените с коронавирус гимнастички е добро. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV председателят на Българската федерация по художествена гиманстика Илиана Раева, след като по-рано стана ясно, че четири състезателки са дали положителен тест за Covid-19.

„Моето състояние е добро, изолирани сме и се надявам всичко да премине по възможно най-добрия начин. Не съм си правила тест, преди две седмици направих, беше отрицателен. Всички останали 40 души, които са били в пряк контакт, са отрицателни. Имаме четири положителни. Тяхното състоение е добро, нямат температура, техните доктори са предписали медикаменти. Две от тях са от девойките, две са от жените, които сега преминаха при жените. Все още са млади, при тях протича доста по-леко“, започна тя.

„Едно от момичетата има кашлица, две от тях имаха температура, сега нямат, и почти не кашлят. Те са в период и на грипове. Когато някоя от гимнастичките има и симптом – едно от децата имаше кашлица, вдигна температура, веднага ѝ казахме да си направи тест, той се оказа положителен – оказа се, че още три деца са положителни. Едното дете е имало контакт с болната си майка, която не е знаела още – оттам е тръгнало. Всички са предупредени за спазване на изисканите мерки от ММС“.

Раева е уверена, че при спазването на мерките, при дисциплина и отговорност, ще се справим по-леко с вируса. „Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито при абсолютно спазване на мерките, но няма как да изолирам някои от състезателите и родителите – случват се такива неща. Не, мисля, че няма да повлият новите мерки, имаме право да тренираме. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките, всеки ден ще има повече новозаразени, но ако сме дисциплинирани и отговорни, мисля, че нещата ще минат по-леко“, завърши председателят на родната федерация по художествена гимнастика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!