Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСК с предупреждение: Новите Covid мерки са дискриминационни

Работодателската организация посочва, че провалът на планирани събития ще има "колосални" последствия за някои сектори на икономиката

Снимка: БГНЕС

Българската стопанска камара поиска промени в ограничителните мерки срещу разпространението на Covid-19. В писмо до здравния министър Костадин Ангелов от работодателската организация предупреждават, че новите мерки са дискриминационни и заплашват с провал редица планирани събития.

Според стопанската камара е невъзможно провеждането на редица конферентни събития заради новите ограничителни текстове, които влизат в сила от утре. 

„Действащият текст регламентира конференции и изложения да се провеждат с до 30 души. По този начин се спира дейността на конферентните и излобжени центрове. В същото време е налице дискриминация спрямо други сходни събития”, категорични са от БСК. 

От работодателската организация посочват редица планирани събития между 4 и 7 ноември, нарe'ен „Месомания”, „Светът на млякото”  и други традиционни прояви, в които се инвестират много пари. Провалът на тези събития ще доведе до „колосални” икономически последици, предупреждават от камарата. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени