Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В онкологията в Шумен се опасяват от смесване на онкоболни и пациентите с коронавирус

Д-р Арнаудов, КОЦ Шумен: Разкриваме Covid сектор в противоречие със закона

Управителят на КОЦ изпратил е докладна с аргументите си против разкриването на Covid -сектора до различни институции

Със заповед на директора на РЗИ - Шумен се разкрива Covid сектор в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в града. Той ще бъде с 20 легла, в отделна сграда - за палиативни грижи, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.

Пациентите от отделението по палиативни грижи ще бъдат преместени в отделението по гастроентерология. Петима лекари, осем медицински сестри и осем санитари ще се грижат за болните с коронавирусна инфекция през първия месец, отбеляза д-р Арнаудов.

"Разкриваме Covid сектора, защото се налага, но това противоречи на дейността на Комплексния онкологичен център и е в разрез със Закона за лечебните заведения. Нямаме специалисти по инфекциозни болести и има огромна опасност да се смесят потоците на пациентите с Covid- 19 с болните от онкологични заболявания, които са със силно занижен имунитет", коментира д-р Арнаудов.

Той е изпратил докладна с аргументите си против разкриването на Covid -сектора до РЗИ, до областния управител и кмета на Шумен, до председателя на Общинския съвет в града, до РЗОК и БЛС, отбелязва БТА.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна