Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университетската болница „ Д-р Георги Странски“ в Плевен с ново Covid отделение

Неврологичното отделение на болницата в Ловеч е затворено за 48 часа, пациентите се пренасочват към Плевен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Университетската болница „ Д-р Георги Странски“ в Плевен разкриха ново отделение за болни от коронавирус в клиниката по вътрешни болести.

Медицински сестри са командировани в Инфекциозната клиника, за да са в помощ на екипите. Говорителят на болницата Момчил Цветков посочи:

"Клиниката по инфекциозни болести се напълни. В нея има и други лежащо болни, с други инфекциозни заболявания, и се наложи да се отвори ново отделение за новите болни от Covid, които постъпват".

Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен

Същевременно Неврологичното отделение на болницата в Ловеч беше затворено за 48 часа заради диагностицирани с коронавирус двама лекари и две медицински сестри.

Единият лекар и медицинските сестри са с положителни проби и работят в отделението, а другият лекар, също от болницата, е бил настанен за лечение там.

Останалият персонал от неврологията също ще бъде изследван за коронавирус, а пациентите се пренасочват към Университетската болница „ Д-р Георги Странски“ в Плевен.

В Ловеч заразените продължават да се увеличават, като за последното денонощие са регистрирани 13 нови случая от общо 16 в областта.

Увеличава се и броят на хоспитализираните. 85-годишна жена от Ловешкото село Малиново е починала в белодробната болница в Троян, където е приета за лечение без придружаващи заболявания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени