Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус от началото на пандемията – 346 души за денонощие. Новозаразените са последните 24 часа са 16 202. От днес носенето на маски на обществени места е задължително на територията на цялата страна.

На днешното правителствено заседание президентът Владимир Путин насочи вниманието на министрите към създалата се, по думите му, тревожна обстановка в някои региони на страната. Лекари от Курганска област се обърнаха за помощ към държавния глава, след като заявиха, че местната система на здравеопазване е в колапс.

Наложи се министерството на отбраната спешно да изпрати в региона военни лекари. Болниците в град Омск отказаха да приемат двама болни от Covid-19 в тежко състояние заради липса на места в инфекциозните отделения. В пристъп на отчаяние шофьорите на линейките паркираха с включени сирени пред регионалното министерство на здравеопазването. В крайна сметка болните бяха хоспитализирани, а губернаторът на Омска област уволни един от заместник-министрите на здравеопазването.

В Москва няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но и няма да се отменят действащите в момента.

Дистанционното обучение на учениците от 6 до 11 клас продължава до 8 ноември. До края на месеца остава в сила и режимът на изолация на възрастните хора и хората с хронични заболявания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени