Eмисия новини
от 00.00 часа

В четири общински болници в София се лекуват пациенти с Covid-19

Дончо Барбалов в Четвърта градска болница
Снимка: Столична община

В четири общински болници в София се лекуват пациенти с Covid-19. И днес в столицата са най-много случаите на новозаразени с коронавируса.

В Първа, Втора и Пета градска болници има общо настанени 72-ма пациенти, отчете по време на заседание на Комисия по здравеопазване към Столичния общински съвет зам.-кметът Дончо Барбалов. Допълнително отделение е открито в Четвърта градска болница, но в него все още няма настанени пациенти. 

Общинските болници разполагат с достатъчно оборудване и средства, увери заместник-кметът по здравеопазване. Във всички  детски ясли на територията на София са извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки, в момента се инспектират детските градини, информира още Барбалов.

По сметката „Ковид“ на Столичната община, общинските съветници са превели половин милиона лева до този момент, съобщи общинският съветник Малина Едрева. Ако се наложи, може да бъде активиран този фонд в помощ на борбата с Covid-19. 

Репортаж на Евелина Стоянова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.