Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа на Линда Зечири в Германия

Линда Зечири
Снимка: БФБадминтон

Българката Линда Зечири се класира за втория кръг на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите Супер 100 в германския град Саарбрюкен с награден фонд 90 хиляди долара.

Левичарката от София победи белгийката Клара Ласо с 21:4, 21:15 за 22 минути. Следващата й съперничка е номер 3 в схемата Кърсти Гилмор (Шотландия).

В друга среща от турнира българката Христомира Поповска отстъпи пред водачката в схемата - трикратната световна шампионка Каролина Марин (Испания), с 9:21, 6:21 за 19 минути. 

Стефани Стоева и Габриела Стоева са поставени под номер 1 в схемата на двойки жени. Сестрите са шампионки в турнира от 2018 година. 15-ите в ранглистата сестри почиват в първия кръг, а във втория утре ще играят с Клара Граверсен и Наташа Антонисен (Дания), които са точно 100 места след тях в класацията.

На двойки мъже българите Иван Русев и Илиян Стойнов отпаднаха в първия кръг, след като късно снощи загубиха от Максим Брио (Франция) и Йона ван Ниувкерке (Белгия) със 17:21, 20:22 за 33 минути.

По-късно днес Иван Русев ще играе на сингъл срещу швейцареца Жоел Кьониг.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна