Eмисия новини
от 19.00 часа

Медици с нов призив да бъдат спазвани противоепидемичните мерки

| обновено на 28.10.20 в 22:25
Снимка: Кремена Данева, БНР

В 20 часа лекари и медицински сестри излязоха пред спешните отделения на големите столични болници с призив стриктно да бъдат спазвани противоепидемичните мерки. Медиците правят това със светнати фенерчета на телефоните си. 
В 19 ч. това направиха и лекари от столичната Спешна помощ. 
Снощи в инициативата се включиха медици от Пирогов, Военномедицинската академия, Александровската болница и Окръжната болница в София. 
Посланието на медиците е: "Да бъдем отговорни и да пазим себе си и хората около нас". 
Медици от Пловдив също отправиха тази вечер призив към обществото да бъдат спазвани противоепидемичните мерки. Медици от  болниците „Свети Георги“ и „Каспела“, в които има обособени отделения за лечение на пациенти с Covid-19 ,  излязоха точно в 20 часа пред здравните заведения с включени светлини на мобилните си телефони. 

„Молим всички да спазват хигиена, дистанция и дисциплина. Пазате нас. В този момент ние сме ви нужни“,  подчертаха медиците. 

Медици от Ловешката многопрофилна болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“, от Белодробната болница в Троян, от общинските болници в Тетевен и Луковит се събраха пред сградите на лечебните заведения тази вечер  със запалени светлини, за да призоват хората да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Те отправиха и посланието „Да пазим живота!“.

 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от