Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов антирекорд у нас: 2760 случая на Covid-19 при 9946 PCR теста

| обновено на 29.10.20 в 19:18
7
Снимка: ЕПА/БГНЕС

2760 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 27,7 на сто от направените 9 946 PCR теста. На първо място по брой новозаразени е София-град - 1075, следва Пловдив с 206 положителни резултата и Благоевград със 160.

162 са пациентите в интензивните сектори. Излекуваните за последното денонощие са 216. Починалите са 36.

Националната информационна система показва, че лицата-медицински служители, при които е потвърден Covid-19 у нас, са 2087. Новорегистрираните случаи са 67. 

В Сливен

Мъж на 43 години е починал от Covid-19 през последното денонощие в Сливенска област. Той не е имал придружаващи заболявания, съобщават от Областния кризисен щаб. Още двама души са починали – на 78 и 81 години. Общо случаите на новозаразени с Covid-19 в областта са 47. Сред тях има лекар, медицинска сестра и учител.

Петима души са се заразили в семейна среда. Епидемиологичните прочувания в Дома за стари хора в Сливен все още не са приключили, очакват се още проби, съобщават още от Областния кризисен щаб. 

В момента 514 са активните случаи на Covid-19 в област Сливен. Най-много те са в община Сливен – 378, 107 в община Нова Загора, 19 в община Твърдица и 10 в община Котел. Очакват се резултатите от 31 проби – 24 на лица със симптоми, 6 на медицински персонал, една проба е контролна. 

В Стара загора

100 са новозаразените за последното денонощие в област Стара Загора. Най-много са новите случаи в областния град и в Казанлък. Потвърдени са три случая на коронавирус инфекция в Дома за възрастни хора в Гурково, пет са непълнолетните лица с положителен тест за Covid-19 в региона.

В Плевен лекар загуби битката с болестта

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен загуби битката с Covid-19. Продължава да нараства броят на пациентите в Университетската болница „Д-р Георги Странски“.

Починалият лекар е работил на първа линия, заяви Момчил Цветков, говорител на болницата:

"От ЦСМП. Около 60-годишен. Лекувал се е от Covid няколко дни, влошил се е и е постъпил в интензивното, но малко след това е починал. Съболезнования на близките"

Инфекциозна клиника е пълна. Все още има легла в новооткритото отделение за коронавирус в Клиниката по вътрешни болести.

"32 човека вече са в Covid отделенията в Плевенската болница - със 7 повече от вчера. В клиниката по Инфекциозни болести е абсолютно пълна. В трето вътрешно отделение вече са 10, а вчера бяха 7. В интензивното с трима човека. Доста сериозно започнаха почнаха да се пълнят отделенията с covid-болни".



Графики на ситуацията с Covid-19 в България


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени