Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Герасимова: Внушението ни разболява

Ако човек се поддаде на страха, за което се работи сериозно, тогава става много уязвим, смята управителката на издателство „Бяло братство“

Галина Герасимова
Снимка: Кармен Манукян

"Ако гледаме на сегашния си живот като плод на миналия, то е добре да помислим как живеем сега, изграждайки си тялото“, каза Галина Герасимова в предаването "Нощен хоризонт". Вече 21 години тя работи за разпространението на духовното наследство на Петър Дънов, автор е на документални филми за него.

Учителят Петър Дънов препоръчва при възникване на болест да се преминава към малко храна, вегетарианство, много гореща вода, разказа Герасимова.

"За грип препоръчва да не се ядат млечни произведения и тестени."

Истинското добро е добро за всички, подчерта Галина Герасимова. "Ако едно нещо носи щастие за един и нещастие за друг, то няма как да бъде добро."

Едно от нещата, които най-лесно ни разболяват, това е внушението, допълни още тя.

"Ако човек се поддаде на внушението, на страха, за което се работи сериозно, тогава става много уязвим."

Галина Герасимова е управител на издателство „Бяло братство“. 

Родена е през 1960 година във Видин. През 1978 година завършва средното си образование в гимназията "Димитър Благоев". От 1983 г. попада в студиото за документални филми "Време" и става част от филмовия екип на режисьора Джеки Стоев. През 1985 г. заминава в Гърция при приятелката си Нина, където научава за учението на Петър Дънов и за Бялото братство. Впечатлена е, започва да практикува паневритмия, да чете беседите на Учителя и това променя целия ѝ живот. Галина Герасимова e завършила Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Автор е на седем документални филма за живота и учението на Петър Дънов. Първият филм се нарича "Молитва за човека" и е излъчен по БНТ през 1992 година.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени