Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Христов: Решенията в групата на БСП се вземат еднолично

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в НС, заяви независимият депутат

2
Михаил Христов (вдясно) и Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

"Решенията в групата на БСП се вземат еднолично или в много малък кръг от хора, които са приближени на лидера Корнелия Нинова. Те я хвалят, а не я критикуват, един лидер има нужда повече от критика", каза пред БНР Михаил Христов, депутат от гражданската квота на БСП, който напусна парламентарната група на "БСП за България" и става независим народен представител. 

Той беше категоричен, че не трябва да напуска парламента, след като излезе от групата на БСП, защото е представител на избирателите, гласували за него, а не е представител на социалистическата партия в Народното събрание:

"Воденето на политика на инат и винаги като контрапункт на предложенията на управляващите, това за мен не е логично. Не може да се води винаги такава политика", подчерта Христов и уточни, че е имало предложения на ГЕРБ, които би подкрепил, но не го е правил заради политиката на парламентарната група на социалистите.

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в Народното събрание, категорично подчерта независимият депутат.

Михаил Христов подчерта, че Нинова не се вслушва във всички гласове в ПГ на БСП и определи като нелогично изваждането на Драгомир Стойнев от управлението на групата:

"Не може хора, с които допреди време сте били заедно, когато изразят различно мнение, да бъдат изваждани".

Цялото интервю на Снежана Иванова с Михаил Христов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна