Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигитално издание на „Световен театър в София 2020“

Снимка: viafest.org

Стана традиция през последните години платформата „Световен театър в София“ да ни среща през лятото с подбрани представления от международната театрална и танцова сцена.

14-ото издание на платформата трябваше да се проведе през месец юни тази година, но заради възникналата епидемична обстановка беше отложено с няколко месеца и ще се състои от 13 до 24 ноември.

Тази година платформата „Световен театър в София“ предлага дигитално пътешествие в света на европейския театър чрез дигитална селекция на театрални спектакли, очертаващи естетическия профил на европейската сцена през последните две десетилетия. Зрителите ще имат напълно свободен достъп до всички излъчвания от начално обявената дата в рамките на три дни. Всички спектакли са със субтитри на български език, ще бъдат достъпни на цялата територия на България и могат да бъдат гледани единствено на viafest.org.

Първото заглавие от програмата (с начална дата 13 ноември от 19 часа) е „Чайка“ – една от последните постановки на големия немски режисьор Юрген Гош, с премиера през 2009 година.

Организатор на „Световен театър в София“е фондация „Виафест“, която организира и Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Платформата е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 година.

Програмата на тазгодишното издание на „Световен театър в София“ представи в „Артефир“ театроведът Асен Терзиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна