Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разходът на вода от "Студена" е намалял с над 170 л/сек.

Снимка: БГНЕС

Разходът на вода от язовир „Студена ”е намалял с над 170 л/сек. в сравнение с месец юни, съобщи управителят на ВиК- Перник Борислав Иванов. По думите му това се дължи на намаляване на загубите на вода след извършващата се подмяна на част от компрометираните водопроводи в града, за които правителството отпусна средства и на извършените аварийни ремонти.

Очаква се разходът на вода да намалее още повече, след като подмяната на водопроводите приключи напълно, каза шефът на ВиК Борислав Иванов.В момента в язовир „Студена“ има 21 572 400 куб.м вода, което е близо до неговия максимум.

1 300 000 кубични метра е разходът от язовира през октомври при разрешени от МОСВ 1 700 000 кубични метра, като към момента на„Топлофикация Перник” са разрешени 50 л./сек., а на „Стомана Индъстри”- 30 л/сек.

Управителят на ВиК съобщи, че МОСВ е обявило обществена поръчка за водния цикъл на Перник и се очаква до края на годината да бъде избран изпълнител, а през 2021 г. да започне и същинската реализация на проекта.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна