Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академията за лични финанси – за умното управление на парите

Финансовото здраве е от основно значение за благосъстояние на всеки човек и семейство. Набор от знания и умения, с които да боравим с парите си, да ги инвестираме, да се застраховаме от различни неблагополучия, да се осигуряваме за старини или болест – важни познания, които липсват на много част от хората. 

Тази година е осмото издание на Академията за лични финанси и инвестиране. Експерти-практици са лектори, стартира на 7 ноември 2020 г. и е разделено на 10 модула. Академията ще се проведе в 2 поредни уикенда 7, 8, 14 и 15 ноември 2020 година. Предвидени са 4 практически работилници, в които се работи по създаването на финансов и инвестиционен план. Академията предлага здрава основа от знания, получени директно от извора – успешни експерти в съответните области, както и подкрепа в първите стъпки в света на финансите. Тя е катализатор за действие за достигане на финансова свобода. 

Стойне Василев, независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК), обяснява повече в ''Нашият ден'':

"За първи път Академията е онлайн. Това не е само в нашия бранш. Първо, ще включим базовите знания – как да си направим един бюджет в семейството, как да разпределим парите, за да ни стигнат, как може с по-малко средства да управляваме ефективно парите си, а разходите ни да са под контрол. Може да звучи много лесно, но опитът ми показва, че много малко наши сънародници знаят за какво им отиват парите. Само знанието за това не е достатъчно, но на тази база можем да вземем по-добри и по-информирани решения – за какво отиват парите ни, можем ли да ги оптимизираме... Особено в тази тежка година."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!