Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордна Covid-заболеваемост в Русия

Билборд в Санкт Петербург препоръчва избягване на многолюдни места като мярка срещу коронавируса.
Снимка: БТА

В Русия беше отчетена рекордна заболеваемост от коронавирус от началото на пандемията. Въпреки това страната няма да се връща към пълната карантина от пролетта, обяви президентът Владимир Путин.  

През изминалото денонощие в Русия бяха регистрирани рекордните досега над 17 700 нови случая на Covid-19, близо 5000 от които в Москва. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече безпрецедентни темповете на разпространение на инфекцията. В същото време президентът Путин увери, че приетите от руските власти мерки са  своевременни и достатъчно ефективни.  

„Добре разбираме как трябва да се действа и затова не планираме да въвеждаме тотални ограничителни мерки, така наречения общонационален локдаун, когато икономиката и работата на бизнеса фактически напълно спират“.

Посочи Путин по време на участието си по видеоконферентна връзка в инвестиционния форум „Русия зове“. 

„В случай на обективна необходимост, с оглед на препоръките на лекарите за ситуацията в отделните региони, градове и общини, ще се приемат оправдани целеви решения, които ще гарантират максимална защита на хората и запазване на непрекъснатата работа на предприятията и организациите“, каза още Владимир Путин. 

Освен това той увери, че и двете създадени до момента в Русия ваксини срещу Covid-19 са ефективни и безопасни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени