Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не повече от 50 човека на сватби в Перник

Снимка: Pixabay

Сватби с не повече от 50 човека и кръщенета с до 30 души на закрито – това са част от новите мерки срещу разпространението на Covid–19, които се очаква да влязат в сила от 30 октомври на територията на област Перник.

Предложението е на РЗИ- Перник и е във връзка с преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 души население на територията на региона.

Предлага се също преустановяване на дейността на клубовете на пенсионерите и инвалидите  и провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи.

В списъка с допълнителните ограничения попадат и игралните зали. Предложението е те да затварят в 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол по отношение на броя на клиентите в тях.

Допълнителните рестрикции ще бъдат в сила до 14 ноември. Предложението за въвеждането им е направено на днешното заседание на Областния оперативен щаб, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени