Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен герой

Кристина Вътова: Ако утре дойде краят на света, какво бих нарисувала днес

Кристина Вътова, Leaf it as it is
Снимка: Студио " уши/ФБ страница

"Ако утре дойде краят на света, какво бих нарисувала днес? Ако има дори малка вероятност това да е последната картина, която правя... какво бих изобразила на нея? Ако си представя, че никой никога няма да види тази картина, бих ли мислила за концепция, или просто ще нарисувам всичко, което ми хрумне... като за последно?", пита се младата художничка Кристина Вътова, гост в рубриката "Главен герой".

"Памнедията пренареди дневния ред и промени плановете и възприемането на реалността на всички ни. Промени усещането и търсенията на хужодниците, промени темите, използваните техники и нагласите."

За това разказва Вътова, част от "Студио 4 уши" – група млади художници от едно поколение, които излагат съвместно свои работи. Различни като натюрел, чувствителност, търсения и техники, всички те днес се изправят пред философски дилеми, които поначало свързваме със зрелостта.

Вътова разказва за това как пандемията пренареди плановете и приоритетите на "Студио 4 уши" и за отварянето на нова перспектива към външния и вътрешния ѝ свят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна