Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Иванов: Астрологията се нуждае от реабилитация

Стилиян Иванов
Снимка: Личен архив

„Астрологията е много сериозна наука, която се нуждае от своята реабилитация. Това е една математика в образи. Може да ни бъде изключително полезна в нашето ежедневие и в това да обхванем смисъла на живота си.“ Това каза пред БНР режисьорът Стилиян Иванов преди премиерата на най-новия си документален филм „За смисъла на астрологията”.

Тя ще се състои на 1 ноември от 20 часа във Фейсбук страницата на Център за себепознание „Орфей“ и в YouTube канала на Dodo Film.

Филмът е подготвян цели 20 години.

„Ние непрекъснато трябва да балансираме между духа и материята, между това, което ни се иска днес и едно голямо начало на живота ни, което сме поставили“, допълни Стилиян Иванов.

За да може да бъде обяснен един процес, трябва да бъдат потърсени корените, казва режисьорът. Затова са снимали и в индийски ашрам, и сред шамани и дервиши.

„Много ми се иска зрителят да оцени това, че стихиите на звездите са разказани и представени чрез духовни учители на България, чрез духовни послания на нашите земи“, изтъкна Стилиян Иванов в предаването „Преди всички".

Още детайли за проекта чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени