Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аспарух Йорданов:

Качеството на живот е по-добро в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Аспарух Йорданов е един от слушателите на БНР, който е посетил изложбата на Радио София пред НДК. Аспарух Йорданов е от онези българи, които след като прекарва години в чужбина, решава да се завърне и да се реализира и в България. От години той живее във Великобритания където се занимава с аудио и видео продукция от всякакъв характер. В Англия Аспарух завършва филмово изкуство, което включва освен режисура, техническата част - монтаж, 3D анимация, уеб дизайн.

“През тази 2020 г., когато всичко видимо започна да минава онлайн, да става електронно и дистанционно. Доста време живеех във Великобритания, защото там учих, там завърших и там работих, но в един момент теглих чертата и установих, че в последните три години там, всъщност аз през цялото време работя от вкъщи и реших да си направя експеримент - дойдох в София за три месеца, за да видя някой изобщо ще забележи ли, че не съм там”, разказва той.

Прави си английски стационарен и мобилен телефон в София, което вече е нещо нормално и когато трябва да е там - сутрин в 6.00 ч. си хваща самолета, каца в Лондон тяхно време 7.30 ч. и до 9.00 е навсякъде, където трябва. Няколко месеца си взима самолета сутрин, а през останалото време е в България, където са неговите близки, роднини, нощен живот.    

“Качеството на живот е по-добро в България. Мога да го твърдя това със сигурност, защото зависи кой какво търси. Хората, които много харесват да отидат в чужбина и там да останат завинаги, са тези, които си пълнят хладилника и това е достатъчно за тях. В момента, когато трябва да пратят детето си в частно училище или да му предложат добро качество на живот, не знам дали осъзнават, че в чужбина живеят по-зле отколкото в България. Най-малкото заради цената на имотите, заради роднините, които помагат за отглеждането на деца и куп други обстоятелства", категоричен е той.

Освен това, според Аспарух, покупателната способност не е толкова лоша в България. “Не е въпросът кой какво взима, а кой какво може да си позволи”.
Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени