Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енисей на Тодор Скримов под карантина

Пореден руски волейболен отбор бе поставен под карантина заради коронавируса. Днес Руската федерация по волейбол (ВФВ)  съобщи, че Енисей (Красноярск), в който играе националът Тодор Скримов,  няма да играе в полуфиналния турнир за Купата на Русия в Ханти-Мансийск, който трябва да се проведе от 9 до 11 ноември. 

В съответствие с предписаните мерки от регионалното управление на Красноярския край волейболистите на Енисей са отстранени от тренировки и участие в мачове за 14 дни.

Така в Група А остават отборите на Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов, Белогорие (Белгород) и Самотлор-Югра (Нижневартовск). Само победителят ще играе във “Финалната четворка” за Купата на Русия. 


"Тази карантина е свързана с коронавируса. Четирима играчи и един човек от треньорския щаб са с потвърдена диагноза коронавирус. На още четирима играчи диагнозата не е потвърдена. У всичките заболяването протича в лека форма”, се казва в съобщение на пресслужбата на Енисей.

В женския отбор на Енисей по-рано две волейболистки също бяха заразени с COVID-19, но те не бяха контактували с отбора.

Вчера Тодор Скримов и Енисей загубиха домакинството си на Зенит (Казан) с 1:3 гейма. 

На 14 ноември Енисей трябва да приеме Кузбас (Кемерово). В момента под карантина се намират и отборите на Локомотив и Белогорие. За АСК и Нефтяник тя вече приключи и събота двата отбора ще имат официални двубои от Суперлигата на Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени