Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юбилейна изложба на художниците от столичния район „Изгрев“

Делян Георгиев
Снимка: Ани Петрова

25-а изложба на художниците от столичния район „Изгрев“ ще бъде открита на 4 ноември. Всички 12 държави с дипломатически мисии на територията на района също ще участват. Изложбата представя многообразие от стилове в изобразителното изкуство - живопис, скулптура, графика, керамика, фотография.

Тази година изданието на събитието е юбилейно и се провежда под наслов „Изгревът на творчеството – четвърт век“, разказва кметът на района Делян Георгиев:

„На територията на „Изгрев“ живеят най-много представители на различните културни общности, в това число и художниците“.

Тази година е отделен специален кът и за чуждестранно изкуство. Всички 12 държави с дипломатически мисии на територията на района участват в експозицията с творба на свой автор. А с това посетителите могат да се докоснат до културата и творчеството на дадената страна, казва Георгиев.

„Поканени са всички посолства, на наша територия се намират най-много дипломатически мисии и посолства в цяла София. И аз много се радвам, че всички посланици откликнаха на нашия призив и ще се включат с техни картини на хора от техните държави“.

Изложбата ще бъде открита от 18 часа на 4 ноември и може да бъде видяна до 27 ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна