Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОП „Развитие на регионите“ ще финансира създаване на индустриални зони

Индустриална зона, Стара Загора
Снимка: Емил Енчев (архив)

Оперативна програма „Развитие на регионите“ ще финансира изграждането на индустриални зони през новия програмен период до 2027-ма година. Мерките подкрепят модернизирането на градовете и развитието на общините в следващите 7 години.

Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност, градската мобилност и сигурността са сред приоритетите за градско развитие, които ще се финансират от новата ОП.

Основният фокус на инвестициите ще бъдат икономическото развитие на териториите, ръстът на икономиката и заетостта, увеличаването на доходите и стандарта на живот, както и преодоляването на неравенствата.

Мерките ще обхванат приоритетно 10 големи и 40 по-малки общини, като предвиждат подкрепа на предприемачеството и развитие на бизнес и индустриални зони, обновяване на жилищни и обществени сгради, ремонт на улици и пътната мрежа, управление на трафика, системи за паркиране и по-екологичен транспорт.

Програмата ще подкрепи и проекти за обновяване на жилищната среда – зони за отдих, детски площадки и спортни комплекси.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от