Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой пилоти на мотокроса в Бобошево

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

В Бобошево завърши 64-ото издание на традиционния мотокрос, който се провежда без прекъсване от 1956 година до сега. Рекордните 85 пилоти от България и Турция взеха участие в двата дни на проявата (събота - свободни тренировки, неделя - квалификации и състезания).

Много от състезателите бяха избрали да участват в различни класове и марки мотори, защото традиционната надпревара няма отношение към точките и позициите в класирането за републиканския шампионат за 2020 година.

В клас МХ50 Никола Мутафчиев ( КТМ) стигна до успеха и в двата манша, оставяйки след себе си Кристиян Андреев ( КТМ) и Андрей Замфиров ( КТМ). При МХ65 убедително първо място и в двете пробягвания зае Илия Димитров ( КТМ). Втори и трети на подиума се качиха Александър Цветков (Кавазаки) и Александър Тасев (Ямаха). Шампионът в този клас за годината Венцислав Тошев (КТМ) беше избрал да кара в МХ85, където завърши на третото място в крайното класиране.

Мирослав Димитров (Ямаха) спечели битката при 85-кубиковите машини. На втората позиция в маншовете завърши Данаил Стефанов.
Пилотите от МХ1 и МХ2 караха заедно, но с отделни класирания за финалното награждаване. Майкъл Иванов (Хускварна) завърши пред всички в МХ1, докато дебютиралият в този клас Николай Малинов (КТМ) финишира втори след Майкъл и в двете неделни състезания. Жулиан Георгиев (Кавазаки) също дебютира и остана трети.

Виктор Нейчев (Ямаха) спечели в МХ2, втори остана Алекс Димитров (КТМ), а трети се класира Кристиян Петков (КТМ).
В МХ по традиция имаше най-много желаещи да участват и организаторите решиха да направят две групи от състезатели. Първите 20 от квалификацията караха в МХ-А, а останалите в група МХ-Б . Николай Йовчев (Хонда) спечели крайната победа при по-бързите и в двата манша. Втори на подиума се качи Юлиан Райчев (Кавазаки), а трети бе Владимир Попов (КТМ).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!