Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До $5800 глоба в Израел за нарушители на Covid ограниченията

Новите глоби съвпадат с леко смекчаване на ограничителните марки, след които отваряне на училищата.
Снимка: БТА

Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата с коронавируса вече ще получават по-високи глоби, предаде ДПА.

Всеки, който организира „проява, забава, конференция, церемония, фестивал и развлекателно-художествени спектакли в нарушение на правилата“, ще бъде глобен до 20 000 шекела (5860 долара), реши правителственият щаб за борба с коронавируса.

Наказанията важат и за отварянето на училища. Някои ултраортодоксални училища възобновиха занятията в нарушение на разпоредбите за борба с епидемията.

Отваряне на търговски обект без разрешение може да бъде наказано с глоба до 10 000 шекела съгласно новите глоби, които трябва да бъдат одобрени от парламента.

Израелското здравно министерство обяви 811 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа, с което общият брой на заразените става 315 589 души, предаде ТАСС.

За последното денонощие са починали 26 пациенти с коронавирус и общо смъртните случаи стават 2579 при население от 9 милиона души.

В момента в Израел с коронавирус са хоспитализирани 9644 души, като 385 са в тежко състояние, а 163 души се нуждаят от изкуствено дишане. От началото на епидемията в страната са оздравели 303 366 души.

От вчера в Израел започна вторият етап на смекчаване на въведената на 18 септември карантина. Възобновяват се учебните занятия от първи до четвърти клас, започнаха отново да работят бръснарските и козметичните салони, разрешено е провеждането на религиозни церемонии до 10 души на закрито и 20 на открито.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна