Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генчев: За мен е безценен опит да се изправя срещу Моуриньо

Генчев и Терзиев говориха преди мача с Тотнъм.
Снимка: ПФК Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев няма търпение да се изправи срещу именития специалист Жозе Моуриньо в предстоящия мач срещу Тотнъм в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 19:55 часа в Разград.

"За мен е безценен опит да се изправя срещу треньор като Моуриньо. Но утре ще играе Лудогорец срещ Тотнъм, а не аз срещу Моуриньо. Голям престиж за клуба и града е да се изправим срещу голям отбор като Тотнъм. Ние винаги играем за трите точки, без значение срещу кой отбор. Винаги сме играли като равен с равен с големите отбори. Искаме да направим силен мач с такъв противник като Тотнъм", коментира Станислав Генчев на брифинга преди мача.

"Имаме проблеми с контузени, Кирил Десподов и Клаудио Кешеру се възстановяват от травмите, но ще решаваме в последния момент дали ще играят в мача. Същата е ситуацията и с Жозуе Са", каза Генчев.

"Изгледахме всички мачове в Европа и последните 6 мача в първенството. Те правят 4-5 промени във всеки мач, но това не се отразява на начина им на игра", каза още Генчев.

Централният защитник на Лудогорец Георги Терзиев се надява вторият му сблъсък със звездите на Тотнъм Хари Кейн и Гарет Бейл да бъде по-успешен за него.

Терзиев е играл по веднъж срещу двамата - срещу Кейн за България срещу Англия при разгрома с 0:6 миналата година и срещу Бейл за Лудогорец срещу Реал Мадрид при поражението с 0:4 в Шампионска лига през 2014 година.

"Голямо предизвикателство е да се изправя срещу Хари Кейн и Гарет Бейл. Вече съм играл по веднъж и срещу двамата, но да се надяваме, че този път ще има по-добър резултат за мен. Няма проблем от ротациите в защита в Лудогорец. Мачовете са през 3-4 дни и едва ли могат да играят едни и същи хора. Познаваме се добре и не е проблем", коментира Георги Терзиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна