Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София са карантинирани 5834 деца, с положителен PCR тест са 288 учители

Снимка: Архив

Нараства броят на карантинираните и заразени деца, ученици и учители в София. Към момента под карантина са общо 5834 деца и ученици от общо 154 училища и 66 детски градини. От тях с положителен тест за Covid-19 са 295. Карантинираните учители са 477, от тях 288 са с положителен тест.

Това съобщиха от Столичната община след заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространяването на заразата с коронавирус.

7 столични училища от начален и прогимназиален етап, които са преминали на обучение от разстояние в електронна среда по искане на директорите и  с разрешение на Министъра на образованието и науката.

Кметът Йорданка Фандъкова е възложила на дирекция „Образование“ и в Регионалния инспекторат по образование София да препоръчат на столичните директори при над 20 процента отсъстващи ученици да преминат на обучение в електронна среда.

Продължават проверките за спазване на мерките в търговските обекти.

„Над 700 проверки на ден извършват служителите на Столичния инспекторат и районните полицейски управления  в столицата. Като цяло в столичните магазини се спазват наложените изисквания за носене на предпазни маски, разполагане на дезинфектанти и допускане на ограничен брои посетители в обектите“, по данни на директора на Столичния инспекторат Веска Георгиева.  

„Центърът за градска мобилност  и Общинска полиция работят със седем екипа и проверки за носене на маски са направени в 150 превозни средства през последните  два дни“, е докладвал директорът на ЦГМ Димитър Дилчев. В пиковите часове екипи  на дирекция „Аварийна помощ  и превенция“ подпомагат работата на полицията като контролират носенето на маски в метрото.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна