Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сачева: Не се предвиждат по-строги мерки за ограничаване на Covid-19

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

На този етап не се предвиждат по-строги мерки на национално ниво за ограничаване на коронавируса, но държавата е в готовност да вземе всякакви решения според епидемичната обстановка, коментира пред bTV  министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тя каза още, че ще се търсят варианти повече родители да могат да се възползват от помощта, която е предвидена в случай, че училището, където учи детето, е под карантина. До момента над 100 са подадените молби, каза Сачева и обясни:

"Предстои  да направим среща тази седмица със здравния и с образователния министър и с родителски организации и ще видим какви са нуждите на родителите и ако трябва ще променим условията на тази помощ, така че тя да може да достига до повече хора. Има достатъчно средства, които са отделени за нея, над 7 млн. са за тази година, а за следващата година в бюджета 73 милиона лева са отделени за такава целева помощ за родители. Вероятно има нужда от малко повече информация за тази помощ. И друго, което обмисляме, е да вдигнем подоходния критерий", каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени