Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде се предават употребявани автомобилни гуми в София

Снимка: БГНЕС

Столичният инспекторат и район "Нови Искър" организират акция за предаване на стари автомобилни гуми на 14 ноември (събота), от 10.00 до 16.00 ч.

Гумите ще се събират на пл. "Тодор Гаджов" в с. Локорско.

От Столичния инспекторат напомнят, че автомобилните гуми не трябва да бъдат изхвърляни на нерегламентирани места, защото замърсят околната среда и могат да попаднат в ръцете на недобросъвестни граждани и да бъдат изгорени.

Осигурена е възможност за гражданите да предадат излезлите от употреба гуми в автосервизите, където се извършва смяната на гуми, като тези обекти са задължени да осигурят възможност за приемане на излезли от употреба гуми от крайните потребители безплатно.

Също безплатно хората могат да предадат гумите на площадките на "Норд гуми" ЕАД, съгласно сключен договор със Столичната община. Площадките се намират на адреси - бул. "Илиянци" №6; ж.п. гара София-Север; район "Банкя", ул. "Райко Даскалов" №51.

Автомобилни гуми могат да се предават и на местата, определени за тази цел в 12 столични административни района - "Люлин", "Връбница", "Младост", "Сердика", "Кремиковци", "Нови Искър", "Банкя", "Слатина", "Овча купел", "Красна поляна", "Надежда" и "Искър".

На тел. 02 987 55 55 в Оперативния център на инспектората може да се получи допълнителна информация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени