Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър не се отказва от премиерата на "Копче за сън"

Снимка: https://musictheatre.bg/

Пандемичната обстановка в страната плаши хората да влизат в закрити пространства, при все, че в салона и на сцената се спазват всички противоепидемични изисквания. Това каза пред Радио София Юли Дамянов, главен диригент на Националния музикален театър “Стефан Македонски”. Музикалният театър е принуден да спре спектаклите на “Фантомът на операта”, тъй като това е скъп спектакъл, но той ще бъде заменен с оперетен концерт на 21 ноември, отбеляза Дамянов. Преди това, на 15 ноември от 17.00 часа ще бъде представен "Цигулар на покрива"

Същевременно продължава подготовката за детския мюзикъл “Копче за сън” по Валери Петров, чиято премиера трябва да бъде на 1 декември, ако не бъдат въведени по-строги ограничения дотогава. От театъра планират той да бъде поставен на голямата сцена, за да има достатъчно пространство и за публиката и за актьорите. И това ще бъде само началото на двете седмици с детски спектакли, сред които “Малката кибритопродавачка”, “Снежанка”, “Котаракът Шарл” и други. Разбира се не са забравени и коледните представления.

Юли Дамянов

Юли Дамянов подчерта, че за края на сезона е предвиден Фестивал на Музикалния театър в периода от 23 юни до 11 юли 2021 година. Сключен е договор с Военната академия и представленията ще се състоят в пространството пред главния вход на учебния корпус на Академията. По време на събитието ще бъдат представени онлайн и записи на български спектакли в областта на оперетата и мюзикъла от минали години.

Повече подробности за сезона на Музикалния театър и предстоящите представления чуйте в интервюто на Лили Големинова с Юли Дамянов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна