Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от VI до XII клас в област Бургас ще учат дистанционно до 25 ноември

Снимка: БГНЕС

Учениците от 6-и  до 12-и клас от област Бургас ще учат дистанционно от 12 до 25  ноември включително. Всички до 18 години ще могат да посещават молове само с придружител.

Ръстът на заболяваемостта в училищата е причина областният кризисен щаб да вземе решението за дистанционно обучение, обясни областният управител Вълчо Чолаков.

„От 45 хиляди ученика четири процента са средно заболелите, учители, около пет хиляди учители, 4,3 процента са заболелите съответно отсъстващите, четири процента на заболелите учители мисля, че е по голям от тези на учениците. Средната възраст на заболелите учители е 57 години“.

По закон деца до 12 години трябва да стоят в къщи с придружител. Затова по малките ученици ще продължат да ходят на училище, а при заболяваемост сред тях над 20 процента директорите ще подават заявления за дистанционно.

Проверки осъществява полицията за реда и мерките и в търговските обекти. Съставени са „20 акта, 30 полицейски разпореждания, около 80 протокола предупредителни, 842 човека са карантинирани“, посочи Чолаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна