Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер стигна първи финал в кариерата си

Яник Синер е на финал в София.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Непоставеният 19-годишен Яник Синер стигна до първи финал в кариерата си при мъжете и ще играе в събота за титлата на АТР 250 тенис турнира в София.

Италианецът, който спечели младежкия мастърс в Милано миналата година, победи петия в схемата Адриан Манарино от Франция с 6:3, 7:5 в зала „Арена Армеец“.

В първата част тийнейджърът игра мощно и агресивно успя да пробие за 4:2, след като топката на съперника му се спря в мрежата. Това вбеси 32-годишния Манарино, който удари ракетата си в корта, за което получи предупреждение от съдията на стола Кристиан Раск. При 5:3 Синер сервираше за сета и го спечели след нова грешка на левичаря.

В следващата част Манарино вдигна оборотите и имаше общо три точки за пробив, които обаче италианецът „изтриваше“ с добър начален удар, а после печелеше подаването си. В 11-ия гейм Синер проби на нула и след това сервираше за място на финала. Той поведе с 40:0 и приключи мача след печеливш удар от форхенд.

Манарино игра за пети път на турнира у нас.

„За мен е без значение срещу кого ще играя на финала. За мен ще бъде удоволствие, благодаря на публиката за подкрепата. Бях спокоен в мача, знаех играта на съперника и изпълних плана си“, заяви италианецът в интервюто на корта.

Яник завърши с девет аса и три двойни грешки. Той вкара 53 процента първи сервис, но спечели 78 проценти от точките при разиграването му.

С успеха Синер си осигури поне 150 точки за световната ранглиста, където е №44 в момента. При спечелване на титлата те ще станат 250.

В другия полуфинал се срещат непоставените Ришар Гаске от Франция и Вашек Поспишил от Канада.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна