Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашфорд поде кампания за четене сред децата

Маркъс Рашфорд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд продължава изключително активната си социална дейност свързана с живота на децата във Великобритания. След сериозната битка, която проведе с правителството на два пъти, и чрез която успя да осигури безплатни програми за хранене на деца от социално слабите групи, сега той подема нова инициатива, която цели да разпространи четенето сред младите хора на Албиона.

За целта Рашфорд ще оформи партньорство с издателска къща "Макмилиан" детски книги, за да популяризира четенето сред подрастващото население. Самият футболист споделя тъгата си, че не е имал възможност да чете повече, когато е бил малък, но книгите не са били приоритет във формирането на малкия бюджет на семейството му.

От издателството допълват, че фокус на кампанията ще бъде “поставянето на книга в ръцете на деца от по-ниските социални слоеве на обществото”. Първото издание от кампанията ще е “Ти си шампион - отключи своя потенциал, намери своя глас и бъди най-доброто, на което си способен” - илюстровано издание за деца между 11 и 16 години, което бъде издадено през май следващата година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени