Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер ще играе в Ротердам

Яник Синер триумфира в София на 14 ноември.
Снимка: БТА

Шампионът от София Оупън Яник Синер е потвърдил, че ще участва на АТР 500 турнира в Ротердам догодина. Това съобщиха организаторите на проявата в Нидерландия за БНР.

„Най-младият победител в Тура от повече от12 години е вторият тенисист след Даниил Медведев, който потвърди, че ще играе в зала „Ахой“. По-рано тази година той се нуждаеше от „уайлд кард“, за да участва в Ротердам, а сега е 37-и в световната ранглиста“, се казва в съобщението.

Директорът на турнира и бивш шампион от Уимбълдън Рихард Крайчек също похвали 19-годишния италианец, който стигна четвъртфинал в състезанието при дебюта си..

„Яник Синер неочаквано направи пробив в края на миналата година, когато спечели титлата в Милано на Next Gen турнира. Това беше сигнал за нас да му предложим покана. Традиционно ние даваме шанс на младите таланти, като им предоставяме „уайлд кард“. Чудесно е да видя колко бързо напредна той“, заяви Крайчек.

Яник Синер победи Давид Гофен по пътя си към четвъртфинала в Ротердам.

Турнирът в Ротердам традиционно се провежда през февруари, но от АТР Tour все още не са публикували официален календар за 2021 година.

В зала „Ахой“ Григор Димитров дебютира също с „уайлд кард“ през 2009 година и записа победа над Томаш Бердих и игра три сета с тогавашния водач в световната ранглиста Рафаел Надал. През 2018 година в пристанищния град българинът изигра последния си до момента финал, в който отстъпи на Роджър Федерер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна