Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Дупница потвърди глобата от 20 000 лв. на "Феникс Дупница"

Снимка: архив

Районният съд в Дупница потвърди наказателно постановление, издадено от директора на РИОСВ - Перник, с което е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лв. за "Феникс Дупница", съобщиха от съда.

Санкцията е наложена, заради неизпълнено предписание за отстраняване на отпадъци в землището на село Джерман, община Дупница и е обжалвана пред съда от дружеството.

Отпадъци на дружеството станаха причина за пожар под автомагистрала "Струма" при Дупница, който повреди сериозно виадукта на магистралата.

Дружеството жалбоподател осъществява търговска дейност по съхранение на отпадъци  на територията на Южната  промишлена зона в Дупница.

Със заповед на директора на РИОСВ в Перник, му е било издадено предписание да отстрани  за своя сметка всички налични производствени неопасни отпадъци, които съхранява на  терени, които не са вписани като площадки за съхранение на отпадъци в разрешителното, което дружеството притежава в срок до 15 октомври 2019 г.

В предписанието са посочени седем поземлени имота, които не са одобрени като площадки за третиране на отпадъци, между които и съответният имот в землището на с. Джерман.

При последваща проверка по изпълнение на предписанието, е установено, че то не е изпълнено.

Съставен е акт, на база, на който е издадено атакуваното наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лв.

Решението на съда подлежи на касационно обжалване, пред Административен съд - Кюстендил. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени