Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна демонстрация пред Съдебната палата в София

| обновено на 18.11.20 в 23:40
Снимка: БГНЕС

От инициативата "Правосъдие за всеки" протестираха за пореден път пред Съдебната палата в София с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Към тях се присъединиха и майките от "Системата ни убива", а след това демонстрантите се отправиха на шествие по централните улици до Орлов мост.

Протестиращите се обявиха и срещу идеята на управляващите – прокуратурата да получи законодателна инициатива.

“На прокуратурата да й дадат правомощия да законодателства, а именно да прави предложения за закони, които касаят самата нея“, каза адв. Петромир Кънчев от “Правосъдие за всеки“.


Към недоволството пред Съдебната палата се присъединиха и майките на деца с увреждания от инициативата “Системата ни убива“.

Те определиха проявата на евродепутата Ангел Джамбазки, който преди дни беше заснет да хвърля пиратки срещу протестиращите пред централата на ВМРО, като “недопустима“.

А от “Системата ни убива“ обясниха, че са подали сигнал до МВР и прокуратурата, както и до Народното събрание и Европарламента. До този момент обаче реакция от държавата няма.

“Не може един евродепутат, избран от хората, да си позволява дъ се държи като з-годишно дете и да се забавлява, докато хората търсят правда“, каза Нели Димитрова от “Системата ни убива“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна