Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма денонощни аптеки в община Провадия

Провадия
Снимка: Д.Дончева

Няма денонощна аптека на територията на община Провадия, каза за Радио Варна кметът на общината Жоро Илчев. 5 аптеки работят в момента в  общината, като всички се намират на територията на града, допълни той. Илчев е разговарял с представители на две от аптеките за разкриване на денонощна аптека в общината, във връзка с нуждата на хората от достъп до лекарства по всяко време на денонощието. Към момента няма отговор дали някоя от тях ще започне 24-часов режим на работа.

Близо 24 хиляди души живеят на територията на община Провадия и според мен е важно за всички тях да има поне една денонощна аптека, каза още Илчев.

В нито едно от селата в община Провадия няма аптека. От години хората там търсят услугите на кметовете и кметските наместници, които пътуват до града, за да им купят нужните лекарства. Това разказа за радио Варна Галя Тодорова, кметски наместник на село Бързица. Преди да поеме поста тя доброволно е извършвала тази услуга, защото познава повечето хора. А сега във времена на Covid пандемия се чувства и длъжна,  защото вярва, че ако само тя излиза от селото и ходи по аптеки и лекари, ще ограничи вероятността от зараза с коронавирус в селото. И така ще предпази хората.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени