Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгресът на САЩ прие законопроект за недопускане на Русия до срещите на Г-7

Камарата на представителите прие и резолюция по случая "Навални"

| обновено на 19.11.20 в 08:57
Сградата на Конгреса в САЩ

Камарата на представителите на американския Конгрес прие законопроект за недопускане на Русия до участие в срещите на Г-7 - групата на седемте най-развити западни държави, и възстановяване на формата Г-8 с участието на Руската федерация, предаде ТАСС.

Според законопроекта тази мярка ще престане да действа, едва когато държавният секретар на Съединените щати и директорът на националното разузнаване, при наличието на необходимите основания, ще могат да уверят законодателите, че "Русия е прекратила всякаква намеса в избори в Съединените щати и други държави от Г-7, държави от НАТО и Европейския съюз", изцяло изпълнява задълженията си в рамките на Минските споразумения, "прекратила е незаконната окупация на Крим, Южна Осетия и Абхазия" и "е извела войските и въоръженията си от Приднестровието".

Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати прие и резолюция по случая с руския опозиционен лидер Алексей Навални. В нея депутатите осъждат отравянето му и призовават американските власти да наложат санкции на Русия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна