Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуална разходка из тайните на Софийския университет

Софийския университет "Свети Климент Охридски"
Снимка: Ани Петрова

"Тайните на Университета са доста", така гл.ас. Симеон Хинковски, директор на Музея за история на СУ "Св. Климент Охридски", анонсира предстоящата в събота виртуална разходка из тайните на Софийския университет. Събитието е безплатно за всички, желаещи да се включат в него.

"Колкото и да е познат, тъй като всеки го свързва с емблематичната сграда в центъра на столицата, Софийският университет е толкова и непознат, дори за хората, които пребивават в него от дълго време. Ще се опитаме да представим СУ с неговата история и със забележителни неща, които могат да се намерят в него, да се разходим виртуално в сградата. Да стане доста интересно и да видят, че Университетът е много повече от това, което те знаят за него", сподели гл.ас. Хиновски и разкри:

"Ние сме единственият университет, които притежават точно копие на Оксфордския жезъл, подарен още 1936-а година в знак на приятелство и сътрудничество между двата университета".

Какви още тайни ще разкрие виртуалната разходка можете да чуете от интервюто на Людмила Железова със Симеон Хинковски в предаването "Нещо повече". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени