Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Траков е новият президент на Българската федерация по мотоциклетизъм

Ангел Траков е новият президент на Българската федерация по мотоциклетизъм. Той бе избран с пълно единодушие по време на изборното общо събрание на централата проведено днес в парк-хотел Москва.

Ангел Траков замени на поста подалият оставка в края на септември Богдан Николов. Европейският шампион управлява федерацията 26 години и от днес е почетен председател на федерацията.

От днес централата има и нов  Управителен съвет. Новите членове са Десислав Цеков (с ангажимент към дисциплината „Ендуро“), Михаил Иванов ( в направление „Писта“), Джиан Марко Сантучи ( в направление „Мотокрос) и  Иво Цветанов, който ще продължи да изпълнява и функциите на генерален секретар.

Ангел Траков  е състезател по мотоциклетизъм на писта и е собственик и създател на AIT Racing Team.

Извън спорта Траков е в транспортния бранш от 24 години. Започва своята кариера през 1995 г. със създаване на еднолично търговско дружество „АИТ- Ангел Траков”, като дружеството стартира транспортната си дейност  през 1996 г. с един автомобил. През 2007 г. фирмата се преобразува в „АИТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ТРАНСПОРТ” ЕООД. Към настоящия момент дружеството оперира  с над 300 тежкотоварни композиции, отговарящи на всички европейски стандарти. Всички автомобили са  със сертификати и спецификации ЕВРО 5 и ЕВРО 6.

През 2004 г. е сред  учредителите на  Съюза на международните превозвачи. През 2014 г. е избран за негов председател, а на 11.04.2019 г. е преизбран за втори мандат от членовете на управителния съвет за срок от пет години. Член е на УС на КРИБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна