Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана загуби с 0:3 от Аркада

Снимка: Любо Андреев

Монтана загуби гостуването си на румънския шампион Аркада (Галац) с 0:3 (18:25, 20:25, 23:25) за 70 минути в първия мач между двата тима от 1/16-финалите във втория по сила европейски турнир - за Купата на ЦЕВ. Така родният представител намали значително шансовете си за продължаване напред. 

Реваншът е на 24 ноември в монтанската зала "Младост". Тимът, воден от Даниел Пеев, ще трябва да запише чиста победа, за да търси достигане до т.нар. "златен" гейм, спечелването на който ще им позволи да продължи в следващата фаза.

В първите две части дуелът беше равностоен до средата, след което домакините демонстрираха по-стабилна игра и поведоха с 2:0 гейма. Промяна настъпи в третата част, когато Монтана показа възможности си. Българите започнаха да диктуват играта и всичко вървеше към успех, но в крайна сметка не успяха да запазят аванса си. В решителните минути домакините отново наложиха волята си.

Най-резултатен за Монтана беше Радослав Попов с 10 точки, 9 точки добави Максим Сапожков. За съперника се отличи Нийлс Клапвийк с 14 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени