Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет във Варна ще заседава извънредно

Снимка: Радио Варна

Извънредно онлайн заседание на общинските съветници във Варна трябва да даде съгласието си ВиК – Варна да тегли кредити за близо 25 млн. евро. Целта е със средствата да се осигури участието в мащабен проект по европейската програма „Околна среда“ за изграждане на водна инфраструктура.

Проектът предвижда да бъдат реконструирани общо 22,49 км. магистрални и довеждащи водопроводи, като така трябва да се решат водните проблеми на вилните зони и курортните комплекси на изток от Варна.

Съветниците трябва да дадат пълномощие за участие в Общото събрание на съдружниците на „ВиК-Варна“ на 1 декември и в извънредното Общо събрание на „Асоциация по ВиК“, насрочено за 15 декември 2020 г.

Съветниците ще гласуват и докладна записка, в която се предлага от бюджета на общината да бъдат отделени 64 хиляди лева за подпомагане на ДКЦ-тата във Варна, които са разкрили зони за прегледи на пациенти с коронавирус.

Сесията на Общинския съвет започва в 10:30 часа. То ще може да се проследи в YouTube канала на Общински съвет-Варна.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.