Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Обединени патриоти“ против стратегията на ЕС за гарантиране правата на хомосексуалните

Мария Цветкова
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „Обединени патриоти“ се обяви срещу стратегията на Европейския съюз за гарантиране правата на общността с различна сексуалност.

В навечерието на Деня на християнското семейство в декларация от парламентарната трибуна депутатът Мария Цветкова заяви, че отстояват традиционния модел на семейството от баща и майка, а не от родител 1 и родител 2. 

„Обединени патриоти“ припомнят и тяхното предложение в проекта на нова конституция да се въведе определение за традиционното българско семейство.

„Противопоставяме се на соросоидните неправителствени организации като Българския хелзинкски комитет и други НПО, известни с антибългарската си дейност, както и на леви либерални партии, които лансират у над джендър идеологията и стават съучастници на разрушаването на основни морални ценности в Европа. Категорично не приемаме Истанбулската конвенция, хомосексуалната пропаганда в училищата и детските градини, както и провеждането на гей-паради, които са пошли и натрапват сексуалната ориентация на участниците в тях“, посочи Мария Цветкова. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна