Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА (Москва) излезе втори в Евролигата

Центърът на ЦСКА Шенгелия записа 6 точки и 3 борби.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на ЦСКА (Москва) записа пета поредна победа в баскетболната Евролига за мъже, след като се наложи с 89:81 (18:17, 18:22, 28:21, 25:21) над Байерн в Мюнхен. Така руснаците се изравниха с германците на второто място в класирането от предварителната фаза, като и двата отбора са с баланс от 7-3.

Лидер в подреждането с баланс 7-1 е отборът на Барселона, който приема днес Цървена звезда.

Първото полувреме в "Ауди Доум" бе много оспорвано и нито един от двата отбора не успя да поведе с повече от шест точки, а на почивката Байерн водеше с 39:36. В третата четвъртина двата отбора отново си размениха по няколко пъти водачеството, но ЦСКА се откъсна в последната част. Никола Милутинов поведе "армейците" с 18 точки и осем борби, след като вкара всичките си осем стрелби за две точки. Майк Джеймс добави 25 като най-резултатен в мача, а Уил Клайбърн се отчете с 13 и пет борби.

Джейлън Рейнолдс записа личен рекорд с 18 точки и осем борби за Байерн, а Уейд Болдуин IV изравни най-доброто постижение в кариерата си с 19 точки.

Анадолу Ефес Истанбул победи със 105:77 Химки и се изкачи на шесто място в класирането с 5-4. Баскония пък се наложи с 93:72 срещу Панатинайкос в мач от долната осмица на класирането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени