Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителката от Горно Драглище няма да бъде уволнена

Учителката, упражнила физическа агресия срещу седмокласничка в разложкото село Горно Драглище, няма да бъде уволнена. Със заповед на директора и е наложено административно наказание.

Проверките в училището бяха предизвикани от видеоклип в социалните мрежи, в който е видно, че учителката Райка Калоянова дърпа за косите седмокласничка, повредила  училищно имущество.

Три дни на място работеха експерти от Регионалното управление по образование и  Агенция за закрила на детето.

Междувременно в района стартираха две подписки - едната в защита на преподавателя с близо 800 подписа в нея, а другата с искане тя да бъде уволнена от работа заради недопустима физическа разправа с ученичката. За това настояват близо 150 жители на селото и близките населени места.

И  двете подписки са внесени при директора на училището Бойчо Пукнев, който вече е издал заповед за наказание на учителката:

„Има наказание, не е уволнение, а административно наказание. Тя днес след 1 часа ще дойде да си получи заповедта“, каза той.

От вчера като медиатор за  преодоляване на напрежението в училището и със семейството на ученичката работи и пасторът на Българската Божия църква  в Разлог Асен Христов.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени