Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се възможности за допълнителни часове в три бургаски училища

Община Бургас е подготвила интегриран проект по две оперативни програми. Първата е в сферата на образованието, където ще бъдат обезпечени 544  учебни часа,  а втората е в социалните дейности. Европейската помощ трябва да бъде безвъзмездна. Допълнителни часове ще бъдат осигурени в три бургаски училища.

Предложението може да бъде задействано от общинската администрация, ако бъде одобрено от местния парламент на предстоящата на 24 ноември сесия.

Интегрираното проектно предложение е по две различни оперативни програми - ОП "Развитие на човешките ресурси" и ОП "Наука, образование и интелигентен растеж". Дейностите по ОП "Развитие на човешките ресурси" предвиждат посредничество за намиране на работа, професионално консултиране и подпомагане при избора на работа, мотивиране за активно поведение на пазара на труда и обучения по чужди езици и дигитална компетентност.

Проектът по ОП "Наука, образование и интелигентен растеж" включва  обучение по български език и литература за децата, допълнителни занимания по интереси като "Краезнание", "Природа", "Спорт", "Традиции, занаяти и фолклор", както и занимания със застрашени от отпадане от училище ученици и участие на родителите им в образователния процес. Партньори по проекта са ОУ "Найден Геров", ОУ "Христо Ботев", СУ "Петко Росен", и ДГ "Делфин".

Крайният срок за кандидатстване по двата проекта е 16.12.2020 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени