Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Ожие няма да се отказва от спорта

Себастиан Ожие /вдясно/
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Шесткратният световен шампион по автомобилизъм Себастиан Ожие (Франция)  отложи намеренията си за отказване от спорта и подписа за още един сезон с тима на "Тойота", след като сезон 2020 беше лимитиран до само осем старта заради пандемията от коронавирус.

36-годишният Ожие все още се бори за седма световна титла, но изостава на 14 точки зад уелския си съотборник Елфин Евънс преди последния кръг от кампанията за рали "Монца" в Италия в началото на декември.

"Сезонът беше много кратък със само няколко ралита, но това ми беше достатъчно, за да видя, че все още се наслаждавам на състезанията и на работата ми в отбора, харесва ми да карам автомобила", коментира французинът, който планираше да сложи край на кариерата си след завършването на настоящата кампания.     

"Фактът, че както повечето хора, трябваше да прекарам много време вкъщи през тази година, а и това, че не се представих така, както ми се искаше през миналата година, ме накара да преосмисля всичко. Това бяха част от причините. Но наистина не ми се искаше да завърша кариерата си с толкова странен сезон. Продължавам и през 2021 година, ще атакувам и се надявам на по-добра и нормална кампания, в която ще се опитам да спечеля още една титла", каза Ожие.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени