Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митинг-протест ще се проведе на площад Народно събрание

Снимка: Архив, БГНЕС

Демонстрация, обявена като "Всенароден митинг-протест", ще се проведе днес от 17.00 часа на площад Народно събрание. Исканията остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, разпускането на Народното събрание и насрочване на извънредни предсрочни парламентарни избори, каза Николай Захирев представител на протестиращите:

„В пет часа се събираме, за да получим оставките на тези хора, защото в момента цялата ни държава е в разпад. Всички вие сте свидетели как от некадърност и неспособност да се управлява държавата, тя дори не се управлява, тя не е и на автопилот, защото автопилотът явно отдавна е повреден, но умират хора по стълбите на болници, в линейки, обикаляйки от точка на точка, защото в момента до такава степен е неспособно изпълнителното ръководство на държавата да се справи със ситуацията, че е абдикирало и не се появява дори на работните си места“. 

Към протеста се присъединяват и майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Вера Иванова от инициативата заяви, че протестите продължават заедно с протестиращите от т. нар. Орлов град и палатковите лагери пред Софийския университет и президентството.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна