Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До вторник са осигурени лекарски дежурства в триажния кабинет в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Лекари ще дежурят в събота, неделя и понеделник от 13 до 19 часа, а след 19 часа ще застъпва друг дежурен лекар в триажния кабинет в Дупница. Графикът е изготвен на среща при кмета на Общината инж. Методи Чимев, медицинския директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам.-кметът Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб. 

На срещата е изразена надежда, че все повече лекари ще се отзоват на апела на общината, която обезпечи финансово триажния кабинет, и ще дават дежурство. С което ще се помогне на екипите от двете болници в града. Повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след прекаран Covid и се връщат на работа. Има уверение от тяхна страна, че ще  бъде изготвен график с лекари всеки ден в триажа.

Надявам се и отново отправям апел да се включат и други лекари, за да можем да имаме 24-часово даване на лекарско дежурство, коментира кметът Чимев.

Близо 1000 жители  от 6 общини  - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново, cа пpеминали пpез тpиажния кaбинет от откриването му преди две седмици. Там се правят бързи антигенни тестове, а по преценка на лекаря се назначава и PCR тест.

 Доброволци дават 24 часа дежурство пред кабинета, като насочват пациентите и им разясняват  възможностите да си направят  тест за коронавирус.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени