Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи ще боксират за европейски титли

Радослав Росенов (вляво) се класира на европейски финал
Снимка: БФБокс

Защитаващият титлата си Радослав Росенов се класира за финала в категория до 60 килограма на европейското първенство по бокс за юноши до 18 години в Будва (Черна гора). Росенов надделя над украинеца Генадий Масленников с неединодушно съдийско решение. Българинът извоюва предимство с по-технични и бързи действия срещу съперника, който го превъзхождаше по ръст. Така в търсене на трета поредна континентална титла той ще се изправи утре срещу Тенгиз Котоян (Русия).

По-рано днес Красимир Джуров също се класира за финала в категория до 56 килограма след успех над  румънеца Адриан Преда и в спора за златото в неделя ще се боксира срещу руснака Алексей Шендрик.

В друг полуфинален мач от следобедната сесия българката Тала Хабас загуби при 54-килограмовите девойки с 0:5 съдийски гласа от рускинята Лиана Тарасян и остана с бронз.

България има и трети финалист, след като вчера Ясен Радев  победи с 5:0 съдийски гласа на полуфиналите в категория до 52 килограма Даниил Слепой от Молдова. В спора за титлата утре той ще се изправи срещу украинеца Роман Литвинов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна