Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Срещата на Г-20 ще бъде решаваща за ограничаване на последствията от пандемията

Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: БТА

Решенията, взети на тазгодишната среща на Г-20, ще бъдат решаващи за глобалните усилия за ограничаване на неблагоприятните последици от пандемията и за удовлетворяване на световните очаквания по отношение на този блок, заяви президентът на Турция, Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БГНЕС.

"Решенията, взети на срещата на върха в Рияд, ще бъдат решаващи не само за облекчаване на негативното въздействие на пандемията, но и за удовлетворяване на очакванията на Г-20", каза Ердоган във видео съобщение, което той сподели в профила си в Туитър, съобщава Анадолската агенция.

Председателствана от Саудитска Арабия, тазгодишната среща на върха на Г-20 ще започне в събота с талекомуникация поради пандемията.

Ердоган подчерта „огромния ефект“ на пандемията върху всички аспекти на човешкия живот: „Пандемията също така ни напомни още веднъж, че сме членове на великото семейство на човечеството, независимо от религия, език, култура. регион и раса ”.

Президентът добави, че Турция е подала ръка за помощ на 156 държави и девет международни организации в борбата срещу пандемията, в допълнение към задоволяването на нуждите на собствения си народ.

"Мисля, че пандемията от коронавирус е увеличила отговорността и значението на Г-20, която обединява най-големите икономики в света под един покрив," каза Ердоган.

„Надявам се, че срещата на върха на лидерите на Г-20, проведена по време, когато по-добре разбираме стойността на глобалното сътрудничество в лицето на глобален проблем, ще бъде благоприятна за нашите страни и за цялото човечество“, добави той.

Той също така благодари на саудитския крал и властите на страната за неговото "успешно председателство въпреки трудните условия на пандемията".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна